08 september 2009

Jesus idag

Igår kväll var det en intressant kväll i församlingsgården. Som en uppföljning av Jonas Gardells framträdande i domkyrkan i fredags anordnade domkyrkoförsamlingen en diskussionskväll under temat Jesus idag.
Biskop Tony inledde med ett rejält föredrag om tre författares Jesusbilder, nämligen Jonas Gardell, Anders Sjöberg samt påven. Det framkom att de inte var så olika som man skulle kunna tro.
Därefter fick en panel på fyra personer, en biskop, en präst, en diakon och en lekman och tillika frikyrkotillhörig hålla var sin inledning om vem Jesus är i deras liv. Det var jättebra.
Under kaffedrickning fördes så samtal runt borden och sedan höll kvällens moderator direktor Ninni från Vårsta ihop frågor och svar och synpunkter mellan auditoriet och panelen.

Roligt var att notera att de flesta som yttrade sig hade blivit gripna av Gardells budskap. Att sedan några inte kunde acceptera detsamma, och än mindre dess budbärare, kändes sorgligt men helt väntat. Tänk att de i alla fall kände sig fria att lufta sina åsikter. Det var bra.

God stämning och mycket folk , mellan 80 och 90 pers.
Fin kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar