04 september 2009

Jonas Gardell i domkyrkan

Inspiration 2009 är temat för domkyrkans höstsatsning, och ikväll fick man minsann inspiration. Jonas Gardell talade i en fullsatt domkyrka om sin syn på Jesus. Det var en påtagligt ung åhörarskara som nog sällan eller aldrig har hört att den Gud vi tror på i kyrkan är en Gud som är med oss i vårt mörker, inte för att vi har förtjänat det, utan för att vi behöver det.
Jag vet att Jonas Gardells namn är som Jesu namn, det väcker anstöt, beundran och avsky. Jag vet också att många kristna förfasar sig över att han kallar sig kristen. Men nu vet jag också att han djupt känner den kärlek som Gud visar i Jesu ord och gärningar. Det var inget raljant, fjantigt eller ironiskt i hans budskap. Han var helseriös och predikade av full övertygelse om den Jesus som visat att Gud inte lämnar någon. Och som det goda frikyrkobarn han är, inbjöd han på slutet åhörarna att själva fundera över vad i våra liv som höll oss fast i Egyptens slaveri och uppmanade oss att tro på vår vunna frihet.
Det var starkt alltsammans. Och absolut inget stötande eller kätterskt.
Tack Gode Gud och välsigna alla de unga som för första gången fick höra om din kärlek.

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas att vi får se alla dessa ungdomar och 30-50-personer oftare i Domkyrkan! Och Gardell var full av kärlek och är värd all respekt!

    SvaraRadera