20 maj 2013

Outreach med småbarnssången

För en månad sedan besöktes Barn- och föräldraträffen av en familj från Sancta Cruz.
De berättade att det finns en grupp svenska föräldrar där, som regelbundet brukar samlas med sina barn. De åkte sedan hem och berättade för sina kompisar om Svenska kyrkans småbarnssång i SF. Därefter dröjde det inte länge förrän hustrun fick en inbjudan att komma dit och leda en sångstund med barnen.

Igår var vi där. Sancta Cruz ligger vid havet 1½ timmes resa söder om San Francisco.
Där möttes vi av glada föräldrar och av barn som sprang runt runt i the Viking Hall, en enkel samlingssal med gott om plats för barn och med nordiska motiv i tavlorna runt väggarna.
Vi blev mycket varmt mottagna. Även papporna var med här, kanske mycket för att de samlas på lördagsförmiddagar. De berättade att samlingens syfte är att låta de svenska barnen få träffa andra svenska barn och leka och lära på svenska och få höra om svenska seder. Flera av familjerna är svensk-amerikanska och bofasta.

Sångstunden blev underbar. Alla deltog och sjöng med, papporna också, och hissade sina barn upp i luften: Hej, barnet upp! Ända upp i taket. Hej, barnet ner, ända ner i golvet. Tra la la la la...
Efteråt bjöds vi på kaffe och hembakt bröd, och en av papporna hade bakat nötkakor.
Under fikastunden berättade Åsa lite mer om varför Svenska kyrkan har personal här ute i väst och att hon var tacksam att på det här sättet få tillfälle att knyta nya kontakter.

Innan vi lämnade Viking Hall tog de löfte av oss att återkomma till hösten.
Skoj, skoj, och mycket framåtsyftande.

1 kommentar: