26 november 2012

Nu börjar nedräkningen

Nu vet vi att vi har en köpare till vårt radhus, tack och lov. Vi skrev kontrakt förra veckan!
Det gör det lättare att tro på att vi kommer iväg till San Francisco. Den gångna helgen firade vi med ett slags Thanksgiving och hade barn, syskon och syskonbarn här på en middag, som jag vid välkomstskålen visst råkade kalla Den sista måltiden...
Och idag har vi gjort upp med flyttfirman om att dom ska hämta vårt bohag nästa vecka. 

Så vi får nog säga att nedräkningen har börjat på allvar nu. Detta trots att vi ännu inte har något utresedatum. Den bollen ligger hos amerikanska ambassaden. Först när vi har ett visum kan utresan bokas. Det är möjligt att resan inte blir av förrän i mitten på januari, eftersom vi inte får komma till ambassaden för en visumintervju förrän 10/1.

I alla händelser ska vi nu börja med att tömma och överlämna huset. Sen räknar vi med att bebo vår sommarstuga från Lucia och fram till utresan. Ser framför mig en jul i Ingemnansland med massor av snö och två vilsna människor, insnöade och infrusna i en röd liten stuga, medan midvinternattens köld är hård där ute i skogen under iskalla stjärnor. Barnen från Frostmofjället typ.
Men vi kommer att hålla högsta beredskap för en snabb utresa om vi får förtur på ambassaden, var så säker.

Ännu känns det hela väldigt overkligt. Men idag har jag tagit första steget. Har kört ut porslin och glas till stugan för nästa års semester och satt ihop en enkel tyggarderob på rörställning för de kläder som vi ska lämna kvar  där till nästa sommar. Samt kört de viktigaste blommorna till syster A som skall vårda dem. 

Känns rätt bra faktiskt.


1 kommentar:

  1. Räkna med väntetid även sedan ni släppts in på ambassaden. De är Väldigt korrekta och säkerhetsmedvetna. Vill minnas att vi fick vänta runt en timme efter utsatt tid...

    SvaraRadera