18 oktober 2013

Två resultat

Ja, nu vet vi det. Vår kyrka får en ny ärkebiskop till sommaren,
och världsekonomin består ännu några månader.
Här i USA har paniken inte känts särskilt stor. Det har varit business as usual, utom förstås för de massor som har en statlig anställning och nu blir utan lön för den tid staten har stått stilla. Man varit cool och hoppats på en sista minutenlösning, att parterna till slut skulle ta sitt förnuft tillfånga och börja förhandla på riktigt. När nu den akuta krisen är löst skakar folk mest på huvudet och håller republikanerna, erkannerligen Teaparty-rörelsen ansvarig för att det gick så långt som det gick. Närmare en världsvid ekonomisk infarkt har man väl aldrig varit.
President Obama och demokraterna går stärkta ur striden. Här är folk nöjda med att han inte vek sig och började förhandla bort vårdprogrammet som ju blivit så populärt, att man knappt kan administrera den efterlängtade reformen.
Nu får vi se vad som kommer i januari. Krisen är inte över än, men Amerika kan nu fira Thanksgiving och jul i väntan på domen.

Hemma i Sverige har vi alltså fått ett valresultat. Det bli Antje Jackelén som tar över som primus inter pares efter biskop Anders i juni. Hur har det landat hemma i Svedala och kyrkan kan jag undra. Skriv gärna och berätta. Vore roligt att höra mer.

1 kommentar:

  1. Hon valdes av 55,9%. 43,1% valde henne inte. Många har reagerat på hennes uttalanden om Jesus. Diskussionen förs inte i massmedia utan mer på bloggar. I det officiella finns inga frågetecken.

    SvaraRadera