05 januari 2010

Återvinning

Nja, det handlar nog varken om begravning eller ålderdomshem för min gamla dator.
I den kyrkliga värld som är min betyder Off-knappen inte död och begravning, utan mer att man övergår till ett annat liv, eller till en annan funktion eller roll i företaget.

Som alla pensionerade präster t.ex. Inte lägger dom av inte, utan dom fortsätter att smygdöpa och smygbegrava och rycka in under semestrar, så där lagom osynligt för att inte reta facket.

Gårdagens till synes brutala avrättning av min gamla Toshiba var de facto endast en markering att Nu är du faktiskt inte kyrkoherde här längre utan från och med idag så är det din efterträdare, HP, som är det. Annars fattar inte den gamle kyrkoherden att han har gått i pension. Som den vise man och erfarne kyrkoarbetare jag är, tog jag i lite för att göra klart för alla vad som nu gäller.

Men kära vänner, var inte oroliga. Den gamla trotjänaren kommer med största sannolikhet att fortsätta som frivilligt engagerad i församlingen och ta de uppgifter som eventuellt anförtros honom/henne. Huvudansvaret har dock överflyttats till den nyanställda medarbetaren HP.

Begravning? Näedå. Här gäller det att fortsätta, anställd eller inte. Som en gammal psalm säger: Verket är icke färdigt ens när du hembud får. Återanvändning/återvinning är kyrkans motto. Alla som vill är välkomna. Till och med gamla halvrassliga datorer som har tappat 3:an och sju skruvar.

Det är väl bra?

2 kommentarer:

  1. Du e rolig! :-)

    Gabrielle

    SvaraRadera
  2. *skrattar gott* jahaja, jag har misstänkt detta. Den stela strukturen, de sirliga men obegripliga gesterna, lukten av malkulor och rädslan för överhet... och såklart, de där egenheterna, att sudda några rader, att så att säga sopa under mattan, allt detta konserveras i de gamla smyganvända pensionerade föremålen (och kanske även människorna)Man får ju hoppas att även de goda vanorna och hållbara strukturerna behålls intakta... så att också de följer med smygvägen.

    SvaraRadera