05 juni 2010

Världens fest i Växjö

Här i Växjö har Världens fest börjat och det i strålande sol. Organisatörerna har jobbat ordentligt med allt utom vädret kanske. Det blev en bonus från Vår herre.
En fin inledning på torget och därefter en familjemässa i mötestältet alldeles bredvid. Mässan var fin men blev lite lång kanhända. Tur att predikanten var så lugn, trygg och så evangelisk i sin uppgift. Samt att en buktalande dam med sin kermitgroda lättade upp det hela lite. Då kändes det inte så långt.
Ute på stan har vi myllrat om varandra med våra gröna halsband med Världspasset i. De lokala värdarna syns överallt i sina gula västar med texten Karl-Oskar eller Kristina. Jag har träffat massor av folk och glatt mig åt alla möten.
Kvällen avslutades för min del med en mässa i domkyrkan som var byggd på Kristina från Duvemåla-musiken och -tematiken. Mycket värdigt, innehållsrikt och proffsigt gjort, och ändå blev det en gudstjänst.

För tre år sedan var vi i Åre med Världens fest. Mina tankar går hela tiden tillbaka till de dagarna och alla mödor vi hade för att producera helgen. Det var massor av jobb under två år i förväg, men var enormt roligt hela vägen. Hoppas våra vänner här får känna som vi fick. Efter första dagen borde Magnus & Co kunna känna sig nöjda. Det här blir bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar