04 maj 2009

Inför terminsspurten

En ny arbetsvecka har börjat. Nu skriver vi maj månad, och den har två långhelger, valborg och Kristi him. Månaden kommer alltså att gå fort. Det gäller alltså att sätta fart. Som bekant blir det ju ingen sommar, ifall inte nån sätter fart.

För min del kommer maj månad att handla om att planera vigningshelgen 6-7 juni, då vi ska få fyra nya präster och två nya diakoner i stiftet. Arbetet med präst- och diakonvigningen blir ett roligt jobb. Allt från att göra förslag till psalmer, texter och vem som ska göra vad under vigningsmässan till att gå igenom alltsammans med dem det gäller, inte minst med kandidaterna själva. Det känns stort att få vara med och lägga upp en helg som troligen kommer att bli ett av livets allra största upplevelser för dessa sex.

I samband med vigningen kommer vi att få besök från vårt tilltänkta vänstift i Church of England, nämligen Lincoln-stiftet. Därifrån kommer biskop John Saxbee med två medarbetare för ett första besök i Härnösands stift. Så här gäller det också att lägga upp ett intressant program för våra engelska gäster.

Ytterligare en stor sak under maj blir att få börja bekanta mig med vår nästa biskop. Biskopen electa Tuulikki från Uppsala kommer upp ett par gånger, och då ska vi lägga ett program för henne med. Hon kommer också att delta i vigningshelgen i juni.

Det blir egentligen ett alldeles för stort tidsspann mellan biskopsvalet och tills hon vigs i november, över ett halvt år. Biskop Tony har redan nu flyttat ut ur biskopsgården för att möjliggöra en ombyggnation där. Men han är vår biskop ända till den 8 november.
Biskop Tonys tåg har kommit till en växel, där ett nytt spår grenar ut sig och går parallellt. Fram till november skall vi nu köra på dubbla spår. Och då först tar Tonys spår slut och Tuulikkis fortsätter.
Eller för att prata stafettlopp: Biskop Tony har med sin stafettpinne i handen kommit in i stadions växlingszoon, där en ny löpare ska börja få upp fart för att ta över pinnen och överta loppet. Det är bara det att denna växlingszoon är ett halvår långt, från nu i maj och till november
Det här känns redan, och säkert allra mest för de två stafettlöparna.

Det är tur att stiftspersonalen är ett så erfaret och professionellt gäng.
Men hur har vi det med kondisen?

1 kommentar:

  1. Åå! ... Så det är alla med sluttentor som gör att det blir sommar?
    Hade ingen aning ...

    Nyfiken på vilka de fyra är. Några vet jag, men de andra vet jag inte.

    SvaraRadera