27 augusti 2010

På köpcentrat

- Blir det bra så här? Den trevlige expeditynglingen tittar på mig med sin fråga.
- Ja, tycker du inte att det här räcker, va?? smilar jag.

Vi är alltså på IKEA med världens största vagnskorg-lass och försöker tråckla oss fram i kassan.

- Ja för mig får du gärna köpa mer, säger han.
- Jamen, hur tror du det skulle gå, replikerar jag lite förebrående. Du måste ju tänka på att vi har en mycket liten bil.
- Ja det förstås, ler han och vi skrattar mitt i kassabråten medan han trycker på Enter.

Sen vidtager arton-personer-i-en-folka-testet. Jag backar in vår lilla stackars Skoda Fabia till entrén. Den försvinner totalt mellan de överlägsna ikeamässiga SUVarna och stationsvagnarna som hånler bredvid oss. Först får vi plocka loss hela inredningen och dela på baksätet, sen provlyfta in de två kilometerlånga och lika tunga garderobsmöbelpaketen. För att det ska gå måste vi skjuta fram passagerarsätet ända fram till vindrutan och skruva fram ryggstödet så långt det går. Det ser ut som om en av oss får ta bussen hem. Men vi lyckas faktiskt få in de två jättepaketen med vårt 130x201 cm stora skåp. Tur att Ikea kan förpackningar.
Men så har vi ju köpt mer, bl.a. sex skrymmande plastbackar för återvinningssoporna att ha på golvet i tvättstugan. Med mera, med mera. Vi får pressa och baxa och prova på både den ena och den andra ledden och sist men inte minst pressa in oss själva med skohorn, och snabbt smälla igen dörrarna. Då går det, och sedan glider vi stolt iväg med vårt tunga lass. Bilen ser ut som en surströmmingsburk från i förfjol och plöjer fram som en ubåt i vattenytan ungefär, men vi klarar hemfärden och i morgon vidtager en styv uppgift.
Inte ikväll. Nu är det fredag och vi ska iväg på surströmming!

3 kommentarer:

  1. Dom sålde...ni skruvar och muttrar. Lycka till.

    SvaraRadera
  2. Undrar just hur man ska få in ett vitrinskåp i min lilla Clio? Med två barn i baksätet... Du kanske har nåt tips?

    SvaraRadera
  3. Inga problem. Flyttfirman Hit och dit klarar det mesta. Hör bara av dig.

    SvaraRadera